Składniki:
- 1 średniej wielkości jabłko
- 2 jaja
- 2 łyżki kefiru
- 3 łyżki mąki z brązowego ryżu
- szczypta soli i sody
- łyżeczka cynamonu
- opcjonalnie miód
- dowolne dodatki : u mnie łyżka siemienia lnianego
Dobra, jedna strona minimalnie się spiekła ;) |
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i mocno odcisnąć z soku. Dodać do rozbełtanych z kefirem jaj, wymieszać. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na małym ogniu, aż zetnie się góra (spokojnie, to może chwilę potrwać). Przewrócić (uwaga, omlet jest bardzo delikatny) i smażyć ok pół minuty.
JEŚĆ! :)
JEŚĆ! :)
10 comments:
W sumie jestem po śniadaniu, ale nie pogardziłabym takim placuchem. A tej mąki jeszcze nie próbowałam, drogo się ceni?
Głodna, głodna, głodna! Na pewno skorzystam!
Lubię te Twoje przepisy:) Mi omlety nadal niezbyt wychodzą ale może ten będzie ok:D
i kolejny fajny przepis do wypróbowania ^^
Zgłodniałam!
Wygląda super :) A gdzie można dostać taką mąkę?
Trochę tak, ale nie ma dramatu. Piątka z groszami ;)
Ja dorwałam w Piotrze i Pawle :)
A można zamiast tej mąki dodać mąkę razową? ;)
Jasne! :)
Post a Comment