Dobre. Bardzo, bardzo dobre. Mus jest delikatny, puszysty, zaskakująco lekki. Idealny jako chłodny deser, cudownie smakuje też jako topping kanapki z masłem orzechowym lub twarożkiem. Bardzo prosty w wykonaniu, bardzo polecam!
Składniki:
1 bardzo dojrzałe, miękkie awokado
1 mały, dojrzały banan
łyżka kakao, upłynnionego niewielką ilością wody
łyżeczka miodu
Awokado i banana obrać i wrzucić do blendera, dodać pozostałe składniki, zmiksować na gładką masę. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Wierzch zawsze ciemnieje, przez co jeszcze bardziej przypomina czekoladę.
Bon appetit!
2 comments:
W sumie zamiast kakao można dodać korab. Gdzieś wyczytałam, że jest bardzo zdrowy i łagodniejszy (np. nie zawiera kofeiny) dla organizmu :)
Hey, ma też mniej tłuszczy, ale nie wiem, czy przy takiej ilości ma to duże znaczenie. Karob ma też mocny posmak melasy, który akurat tutaj popsułby moim zdaniem smak. W wypiekach piernikowych - bardzo polecam! :)
Post a Comment