Bez mąki, bez cukru. Konsystencja puszystego omleta, w sam raz do popołudniowej kawy, na lekkie śniadanie lub kiedy dopadnie Cię szalona chęć na zgrzeszenie tabliczką czekolady. W zasadzie - przekąska dozwolona o każdej porze :D
Brzmi ideale przed sezonem bikini, huh?
Składniki (na 1 porcję):
1 duże jajo
1 łyżka kefiru
1 łyżka błonnika (u mnie truskawkowy)
1 łyżeczka kakao
mała szczypta sody
słodzidło (np. łyżka ksylitolu, stewi, łyżeczka miodu)
Jajo rozbełtać z kefirem i słodzidłem, dodać wymieszane ze sobą błonnik, kakao i sodę.
Dobrze połączyć. Piec w piekarniku rozgrzanym (!) do 175 stopni ok. 10 minut.
Smakuje wybornie z odrobiną konfitury wiśniowej (100% owoców oczywiście!).
Bon appetit!
2 comments:
Uwielbiam takie proste i szybkie wypieki. Wiśnie na pewno podkreśliły smak tego ciasto-omletu ;) Pozdrawiam!
prawdziwa bomba :D
Post a Comment