10/02/2016

Zapiekana przekąska z pomidora



Najszybszy, najprostszy i najmniej kłopotliwy przepis jaki widział ten blog. Od momentu wejścia do domu, potrzebowałam 15 minut, żeby danie wylądowało na talerzu.
Pachnie zabójczo, wygląda dobrze i jest to naprawdę lekka, idealna wręcz przekąska na jesienne popołudnie czy kolację, kiedy fajnie byłoby rozpieścić podniebienie czymś ciepłym.

Ciekawi? Do dzieła!


Przed startem: Piekarnik rozgrzać do 200 stopi Celsjusza

Etap 1: duży, średnio dojrzały pomidor, jędrny



Etap: 2 duży, jędrny pomidor w centymetrowych plastrach. na folii aluminiowej i papierze do pieczenia



Etap 3: suszona cebula & oregano



Etap 4: mozzarella



Etap 5: czarny pieprz




Etap 6: 5-6 minut w piekarniku, na górnej półce przy grzałce grilla (włączyć grill po rozgrzaniu piekarnika, jeśli macie taką funkcję, jeśli nie, górna grzałka wystarczy)





Etap 7: odczekaj chwilę, żeby nie poparzyć swojego języka



Etap 8: dodaj trochę kaparów, to połączenie miażdży!



Enjoy!



2 comments:

Monika said...

Uwielbiam takie szybkie i proste przepisy. Fajnie jest czasem ugotować coś bardziej skomplikowanego, ale szczerze mówiąc, kto ma na to czas i ochotę? :) Dzięki za te pomidorki, niedługo przetestuję!

Sylwia said...

Fajne! Muszę wypróbować:)